Tészta
Habot verünk a tojások fehérjéből. A tojássárgájákat habosra keverjük a két kanál cukorral, majd több részletben hozzáadjuk a tojáshabot és a lisztet. Egy szögletes, hosszúkás formát (12 × 27 cm) alaposan kizsírozunkkilisztezünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Még melegen rácsra borítjuk, kihűtjük.
Vanílilakrém
A vaníliakrémhez öszszekeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, a keményítővel meg a vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. Áttesszük gőzfürdő fölé, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket,
sűrűre főzzük. Ha kihűlt, rákenjük a szintén hideg piskóta tetejére.
Gyümölcsös réteg
Az őszibarackokat egy percre forró vízbe dobjuk, így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Utána kimagozzuk, a
gyümölcshúst pedig vékony cikkekre vágjuk. Kirakjuk vele a vaníliakrém tetejét. Néhány mentalevelet két evőkanál forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük – a lére lesz szükségünk. Ha kihűlt, némi porcukorral habot verünk a tejszínből, miközben
hozzáadjuk a mentakivonatot. Ezzel díszítjük a torta tetejét, a maradékot külön edényben kínáljuk mellé.
Egy-két mentalevelet apróra vágunk, ezzel szórjuk meg a sütemény tetejét.