Ménteleki pásztortokány

Ménteleki pásztortokány

Felkockázzuk a szalonnát, beletesszük egy lábasba a zsírral vagy az olajjal együtt, és kis lángon addig pirítjuk, míg a kis kockák ropogós barnára nem sülnek. Közben meghámozzuk a vöröshagymát, és azt is kis kockákra vágjuk. Rászórjuk a szalonnára, picit sózzuk, és kevergetve addig sütjük, míg átlátszóvá nem válik a hagyma. Rárakjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, erős paprikával. Jól átkeverjük, öntünk alá egy-két evőkanálnyi vizet, rárakjuk az edényre a fedőt, és kis lángon addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen meg nem puhul. Közben többször ránézünk, és ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a gombát, nagyobb darabokra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, hozzáadjuk a tokányhoz, és pár percig együtt rotyogtatjuk. Főtt rizs illik mellé.

kaloria 540 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink