Mézes gyümölcskenyér marcipánnal és naranccsal

Gőz felett összeolvasztjuk a mézet a cukorral, a tejszínnel és a vajjal. Belekeverjük a fűszereket (fahéj, gyömbér, narancshéj, só, vaníliás cukor) a narancslevet és a rumot. Ha hűlt, beledolgozzuk az egész tojást is. Összevegyítjük a lisztet a mandulával és a sütőporral. Belereszeljük a marcipánt, hozzáforgatjuk az összevágott kandírozott narancshéjat.

Nem szabad túlkeverni a tésztát. Hosszúkás, kizsírozott, kilisztezett formába öntjük. 160 fokos sütőben körülbelül háromnegyed órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Ha igen, akkor kivesszük, 10 percet a formában pihentetjük, majd egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Végül pár evőkanál narancslevet összekeverünk annyi átszitált porcukorral, hogy nagyon sűrű, éppen csak folyó mázat kapjunk. Egy kanál segítségével rácsurgatjuk a sütemény tetejére, és színes karácsonyi cukordíszekkel koronázzuk.

Gyümölcskenyér, püspökkenyér – a hűvösebb hónapok sztárjai

Gyümölcskenyér teljes kiőrlésű liszttel

kaloria 263 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink