Mézes-mázos sült sonka

Egy nagy fazékba rakjuk a nyers füstölt sonkát. Teszünk mellé egy-egy meghámozott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, egy szintén meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, valamint egy keresztben félbevágott fokhagymafejet. Dobunk rá egy teáskanálnyi egész fekete borsot és 4-5 szem borókabogyót is. Eresztünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi, és elkezdjük főzni.

Ha felforrt a víz, nagyon kicsire vesszük a fazék alatti hőfokot, és addig főzzük, míg a sonka meg nem puhul. Ennek ideje sok mindentől függ, de legalább egy óra kilónként. Ha megfőtt, hagyjuk a vízben kihűlni.

Utána kivesszük a vízből, szárazra töröljük. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és jó alaposan bekenjük vele a sonkát.

Egy kicsi tepsibe sütőpapírt terítünk, rátesszük a sonkát, és 170 fokos sütőben elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, és átkenjük a mázzal. Ha kész, kivesszük. Hidegen és melegen egyaránt tálalható, vékonyra szeletelve szendvicsbe is tökéletes.

Sonkába és baconbe tekert téli sült zöldségek fűszeres burgonyagerezdekkel

kaloria - CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink