Forrás: Ványi László

Mézes jércemell pirított spagettivel

Mézes jércemell pirított spagettivel

A spagettit szétterítjük egy tepsin, majd a sütőben szárazon megpirítjuk. Lobogó, sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük. A megmosott, lecsepegtetett szedret a tejszínnel és 1 evőkanál mézzel pürévé törjük (a legegyszerűbb botmixerrel). Ezután egy edénybe öntjük, betesszük a mélyhűtőbe, és félóránként megkeverve jégkásává fagyasztjuk. Kellemesen fanyar, kissé édeskés pürét kapunk, ami kiváló mártása lesz a csirkének. A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyőben a forró zsiradékon mindkét oldalán megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék mézet, majd fedő alatt, lassú tűzön, a saját levében kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A csirkemellet felszeleteljük, elrendezzük a
spagettiágyon, és a szederkása kíséretében tálaljuk.

kaloria 750 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink