Mézes krémes

A SÜTI

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – HŰTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 4-5 perc/lap – Összekeverjük a langyos mézet a puha vajjal és a tojással, hozzáreszeljük a citrom héját, adunk hozzá a levéből is egy kávéskanálnyit. Összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval, szódabikarbónával. Összegyúrjuk a mézes keveréket a lisztessel, közben annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen a tészta. (Akkor jó, ha kicsit ragacsos az állaga. Ha túl kemény a tészta, akkor nagyon fog törni. Hűtés közben még szilárdul.) Cipó alakúra gyúrjuk, és berakjuk egy órára a hűtőszekrénybe. Utána három részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán, 180 fokra előmelegített sütőben vékony lapokat sütünk.

A KRÉM

A krémhez sűrű tejbegrízt főzünk a tejből és a darából. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a gríz, összedolgozzuk a cukros vajjal. Egy tepsibe tesszük az alsó tésztalapot, megkenjük körülbelül a krém felével, rárakunk egy megsült mézes lapot, és bevonjuk a maradék krémmel.

A TETEJÉRE

Rányomkodjuk gyengéden a tetejét. A tejszínt megmelegítjük, és több kicsi részletben megolvasztjuk benne a darabokra vágott tejcsokit, végül rásimítjuk a sütemény tetejére. Legalább egy napig hagyjuk állni, ez idő alatt felpuhulnak a lapok, és szépen lehet majd szeletelni.

kaloria 260 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.