Forrás: FODOR ANDREA RECEPTJE

Karácsony első napjára: Mézes krémes az ünnepi asztalon

  1. A HOZZÁVALÓKAT egy nagy tepsihez számítottuk ki. – Egy vastag talpú lábasba rakjuk a tészta hozzávalóiból a cukrot, a mézet, a vajat és a tejet, és kis lángon addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad benne. Közben egy tálba szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót. A tojást villámgyors mozdulatokkal elkeverjük a cukros-mézes vajban, azonnal ráöntjük a lisztes keverékre, és rögtön fakanállal jól összekeverjük (azért kell sietni, hogy a melegtől ne legyen rántotta a tojásból). A még meleg tésztát négy egyforma részre osztjuk. Gyorsan dolgozunk, mert melegen könnyebb vele bánni. Kivágunk négy tepsi méretű sütőpapírt, s egy pici liszttel kinyújtjuk ezeken egyesével a tésztákat. Áthúzzuk egy tepsire (vagy a hátára), és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük.
  2. Tejbegrízt főzünk a grízből és a tejből. Hidegre hűtjük. A vajat nagyon habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd összedolgozzuk a hideg tejbegrízzel.
  3. Az alsó lapot egy nagy deszkára rakjuk, megkenjük a krém felével. Rárakjuk a másik lapot, azt megkenjük a lekvárral. Harmadik lap jön, arra a krém maradéka. Végül rányomjuk a felső lapot, és lesúlyozzuk pár órára. Utána a csokit összeolvasztjuk a tejszínnel vagy a kókuszzsírral, és bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk állni egy éjszakán át, utána felvágjuk.

Tanácsok, ha először süt kuglófot

„Öreg” hagyma, és passzírozás – A jó halászlé titkai

kaloria 270 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: FODOR ANDREA RECEPTJE

Ajánlataink