Mézes lapocka gyümölcssalátával
A sertéshúst besózzuk, köménnyel és borssal ízesítjük.
A zsírral együtt tepsibe tesszük, mellérakjuk a megtisztított és darabokra vágott vöröshagymát. Öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk alufóliával, és közepesen meleg sütőben, kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Levesszük a fóliát, és a sült hús levéből 3-4 evőkanálnyit forrón összekeverünk a mézzel. A sütőt magasabb hőfokra állítjuk, a húst pedig a pecsenyelével felhígított mézzel locsolgatva pirosra sütjük. A fűszeres méz különleges ízt ad a pecsenyének. A sültet hagyjuk kihűlni, csak azután szeleteljük fel. A gyümölcs- salátához a gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk. Citromlével, cukorral ízesítjük, adunk hozzá egy kevés vizet, azután egy nagyobb tálban összekeverjük. Tálalás előtt 1 órát hűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.