Mézes szilvaleves
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a fahéjat meg a citrom héját,
picit megsózzuk, és felforraljuk. Pár perc főzés után beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt meg a mézet, és
kevergetve kiforraljuk. Kevés citromlevet is tehetünk bele, hogy még savanykásabb, pikánsabb legyen az íze.
Az elkészült levest tálalásig a hűtőbe tesszük, de fogyaszthatjuk melegen is, úgy is nagyon finom.
Fahéjas krumplinudli
A krumplinudlihoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor
langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojást, egy csipet sót, a zsírt, és végül a lisztet. A tésztát jól eldolgozzuk, és lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Háromujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat félujjnyi metéltre vagdaljuk. Lisztben megforgatjuk, és lobogó, sós vízben kifőzzük. A leszűrt nudlit olvasztott
vajban megforgatjuk, utána fahéjas porcukorba hempergetjük.