Kimagozzuk, majd kockára vágjuk a szilvát, beletesszük egy fazékba. Ízlés szerint mézet csurgatunk rá. Meghintjük az őrölt fahéjjal, kardamommal, sóval, beledobjuk a csillagánizst. A narancs héját ráreszeljük, levét ráfacsarjuk. Jól átkeverjük, és pár órát hagyjuk így állni. Végül felöntjük egy liter vízzel, és megfőzzük. Ha megfőtt, kidobjuk a csillagánizst, egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Botmixerrel selymesre pürésítjük (hagyhatjuk darabosan is, ha úgy jobban szeretjük). Ha kicsit hűlt, belekeverünk másfél deci tejszínt. A maradékot habbá verjük, rákanalazzuk a tányérokba adagolt levesre, pici őrölt fahéjjal meghintjük.
Hozzávalók
4 személyre