Mézeskalácsfűszeres narancsdzsem

Alaposan megmossuk a kezeletlen narancsokat, és a héjukat nagyon vékonyan lehántjuk (legegyszerűbben egy zöldséghámozóval tudjuk megtenni). A héjcsíkokat keresztben felvágjuk 1 mm-es csíkokra. Beledobjuk egy lábasba, és öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Kis lángon főzzük körülbelül félóráig. Utána hozzáadjuk a kifilézett, feldarabolt gyümölcshúst. Jó tíz percig rotyogtatjuk, majd ráöntjük a cukrot, beleszórjuk a mézeskalácsfűszert, és még öt percig főzzük, időnként megkeverve. Végül beleforraljuk a zselésítőt, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fémkupakot, fejre állítjuk tíz percre. Visszafordítjuk a talpára, és hagyjuk kihűlni.

 

Almás sütőtöklekvár

kaloria 60 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.