Almás sütőtöklekvár

Salamon Csilla különleges, zöldséges vitaminbombákat ajánl a figyelmünkbe. Annyira finomak, hogy akár önmagukban is fogyaszthatóak, de kenhetjük kenyérre, vagy adhatjuk süteményekhez is. Szokatlan az összeállításuk, de érdemes kipróbálni, mert nagyon jóízűek.

  1. Meghámozzuk a sütőtököt és az almát, kiszedjük a magokat, illetve a csutkát, és feldaraboljuk a húsukat. A tököt feltesszük főni. Amikor már majdnem megfőtt, akkor adjuk hozzá az almát. Ha már az is puha, botmixerrel vagy turmixban pürésítjük. Hozzáadjuk a lekvárzselésítővel elkevert 20 dkg cukrot, a fahéjat, és pár percig kevergetve forraljuk. Üvegekbe merjük, rácsavarjuk a fémtetőt, fejre állítjuk pár percre. Ha kihűlt, mehet a kamrába.

4 különleges szilvalekvár, amivel feldobhatjuk a sütiket!

Mentás málnalekvár

kaloria 70 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink