Forrás: Vidék íze

Mentás málnalekvár

  1. Kevés vízben megfőzzük a mentát, hagyjuk kihűlni benne. Utána átszűrjük a levet, a kiázott mentát kidobjuk. A fűszeres levet összeforraljuk a cukorral. Felrakjuk főni az átnézett, kiválogatott, megmosott málnát. Amikor már pár perce rotyog, hozzákeverjük a mentás cukorszirupot, és együtt forraljuk újabb három percig. Kiveszünk egy bögrényit, elkeverjük benne a lekvárzselésítőt, hozzáöntjük a többihez, alaposan elkeverjük, majd forraljuk még pár percig. Tűzforrón kicsi, sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a fémkupakot, és azonnal fejre állítjuk öt percre. Utána visszafordítjuk, és ha kihűlt a lekvár, már mehet is a kamrába.

Narancsos eperlekvár

Fenyőmagos eperlekvár

kaloria 70 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink