Tészta
- Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Belekeverjük a tojást, a porcukrot, az olajat meg a tejfölt, és a hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva félórára a hűtőszekrénybe helyezzük.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 8 × 8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikbe teszünk egy kanállal
a töltelékből, majd a tésztát batyuvá formázzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Melegen,
porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék
- A töltelékhez egy lábasban összekeverjük a mézet, az összemorzsolt puszedlit, a gorombára vágott mogyorót
és mandulát, a vajat meg a reszelt citromhéjat. Kis lángon, fakanállal kevergetve 3 percig főzzük.