- Először elkészítjük a páclevet: egy kisebb keverőtálban összekeverjük a citrom kinyomott levét 4 evőkanál olívaolajjal, 3-4 evőkanál mézzel és egy evőkanál magos mustárral. Kis őrölt szerecsendióval és fekete borssal ízesítjük. A haldarabokat alaposan bekenjük a páccal, 2-3 órán át pihentetjük a hűtőben.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt terítünk, egy másik darab papírba pedig becsomagoljuk a fűszeres haldarabokat. Ezután 10-15 percig sütjük a forró sütőben. Ha készen van, villával kiszúrjuk a zsírpapírt, hogy kijöjjön a gőz, aztán kicsomagoljuk.
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk, és 30 percig főzzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk, majd pár
perc alatt üvegesre pároljuk a maradék 4 evőkanál olívaolajon. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és alaposan elkeverjük. Ezután belerakjuk a többi fűszert is, visszatesszük a tűzre. Beletesszük az összetört burgonyát, és 5-6 percig kevergetjük. Tálaláskor a fűszeres-hagymás burgonyát a mézes-mustáros lazac mellé ültetjük, díszítésként megszórjuk a tányér szélét durvára őrölt színes borssal.
Hozzávalók
4 személyre