Mézes-mustáros sertésszűz vajas zöldbabbal és füstölt sajtos burgonyával

Mézes-mustáros sertésszűz vajas zöldbabbal és füstölt sajtos burgonyával

Meghámozzuk a burgonyát, felvágjuk 7-8 mm vastag karikákra. Hideg, sós vízben felrakjuk főni, és ha felforrt
a víz, két percig forraljuk, utána rögtön kiszedjük, és hideg vízbe átrakjuk, hogy már ne főjön tovább. Ha lehűlt, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük egy kis zsiradékkal.
Egy rétegben rárakjuk a krumplit, majd mindegyiket meglocsoljuk egy kis olvasztott zsírral. Rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokos sütőben csak addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
A két szüzet lehártyázzuk, bedörzsöljük egy kis sóval, és egy serpenyőben kevés zsiradékon tíz perc alatt minden oldalukat megsütjük. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kicsit
hűlni, közben összeállítjuk a pácot.
Összekeverjük a mézet a mustárral, a durvára tört narancsos borssal. Bekenjük vele a langyos szüzeket. Hagyjuk kicsit állni, majd 180 fokos sütőben még 10-15 percig sütjük (a hús vastagságától függ), csak annyi ideig, hogy a pecsenye kapjon egy kis kérget, de a pác ne égjen meg rajta. Tálalás előtt vastag szeletekre vágjuk.
Megtisztítjuk a zöldbabot, sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, majd egy kis fokhagymás vajon átpörgetjük.

kaloria 670 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.