Mézparfé szilvaöntettel

Parfé

A tojássárgáját 6 dkg mézzel meleg vízfürdőben habosra verjük. Azután beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és a citromlevet. Fóliával kibélelünk egy szögletes sütőformát, beleöntjük a parfémasszát, elsimítjuk, és körülbelül 3 órát fagyasztjuk.

Szilvaöntet

Megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk a szilvát, majd a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt felforraljuk egy edényben. Kevés vízzel simára keverjük az ételkeményítőt, besűrítjük vele a mártást. A parfét tálra borítjuk, és szeletekre vágva a mártással, valamint a maradék mézzel tányérokra osztjuk.

kaloria 310 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink