Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a sóval. Egy másik edényben pedig elvegyítjük egymással a vizet, a citromlevet és az olívaolajat.
Felforrósítjuk a sütőt 170 fokra. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Fakanállal összekeverjük a két tál tartalmát, rögtön beleöntjük a tepsibe, és be is rakjuk a sütőbe (ennél a tésztánál különösen fontos, hogy csak közvetlenül a sütés előtt keverjük össze a száraz és a nedves alapanyagokat). 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával tudjuk ellenőrizni, átsült-e a közepe. Kivesszük, rácson kihűtjük.
Egy kis lábasban összeolvasztjuk a kókusztejet a kókuszzsírral, jó ötvenfokosra melegítjük. Apró darabokra vágjuk a csokit, és fakanállal, több adagban hozzákeverjük a kókuszos alaphoz, felolvasztjuk benne. Ráöntjük a sütemény tetejére. Hűtőszekrényben tároljuk.
Mivel szobahőmérsékleten elfolyósodik a kókuszzsír, csak közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki. Kockára vágjuk, és pár percig hagyjuk melegedni fogyasztás előtt (így lesz a legjobb a tetején lévő csokikrém állaga).