Forrás: Csonka Ilona

Mini King cake

  1. Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros langyos vízben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, a meglangyosított tejszínt. Szórunk bele egy teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot. Viszonylag kemény tésztát gyúrunk, ha kell, kis langyos vizet vagy tejet adhatunk még hozzá. Jól kidagasztjuk, végül beledolgozunk tíz deka langyosra olvasztott vajat is. Hagyjuk megkelni.
  2. Utána négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket téglalappá nyújtjuk. Tíz deka vajat megolvasztunk, lekenjük vele a kinyújtott lapokat, megszórjuk gazdagon barna cukorral. Éles késsel kettévágjuk, és mind a két részt feltekerjük. A hossztengelyük körül megcsavarjuk, majd karikává formáljuk, összecsippentjük a tésztavégeket. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és négy-négy karikát beleteszünk. Letakarjuk, és ismét hagyjuk megkelni.
  3. Utána 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha készen van, hagyjuk kihűlni. Összeállítjuk a mázat: habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a krémsajttal, ha túl kemény lenne, pici tejjel lazíthatjuk. Három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sárgára, a másikat zöldre, a harmadikat lilára színezzük. A fánkokat bekenjük a színes mázakkal, majd még színes cukrokat is szórhatunk rá.

 

Csokis-málnás ekler fánk

Fánk kisokos a különlegestől a hagyományosig!

 

 

kaloria 290 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.