Tészta
A tésztához a lisztben elmorzsolgatom a vajat, majd a többi összetevovel gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrom, fóliába csomagolom, és minimum félórára
hutobe teszem. Jól belisztezett munkalapon vagy két átlátszó fólia között 3-5 mm-es vastagságúra nyújtom, majd kibélelem vele a formákat, villával megszurkálom,
és 15-30 percre ismét hűtőbe teszem. Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tésztakosárkákat kibélelem sütopapírral. Nehezékkel 15 percig, nehezék nélkül pedig további 5-8 percig aranybarnára sütöm, majd tortarácson hagyom teljesen kihűlni .
Krém
A citromkrémhez a hozzávalókat a vaj és a mascarpone kivételével kézi habverővel alaposan elkeverem, majd gőz fölött pár perc folyamatos keveréssel besűrítem. A gőzről levéve 60 fokosra hűtöm, majd apránként hozzákeverem a vajkockákat, végül pedig a mascarponét, és egyenletesen a tésztakosarakba töltöm.