Minikocsonyák

Hideg vízbe rakjuk a füstölt húst pár órára, hogy kiázzon belőle a só. Alaposan megtisztítjuk a kocsonyacsomagot, ha szükséges, le is pörköljük.

Egy nagy fazékba beletesszük a kiáztatott füstölt húst, a csülköt, valamint a bőrös részeket is. Hideg vizet öntönk rá, és kis lángon felforraljuk. Ha elkezd főni, folyamatosan szedjük le a habját. Ha már tiszta a lé, akkor hozzárakjuk a meghámozott, de egyben hagyott répákat. A vöröshagymának és a fokhagymának a külső, piszkos leveleit leszedjük, de egyébként nem kell meghámozni. Mindegyiket félbevágjuk, és hozzáadjuk a leveshez pár szem egész fekete borssal együtt.

Nagyon kis lángon főzzük, míg a hús annyira meg nem puhul, hogy leválik a csontról.

A kétféle répát már jóval hamarabb kiszedjük, amint megfőttek. A kész levesből kiszedjük a húsokat, a levét kihűtjük. A húst kicsontozzuk, és a főtt zöldséggel együtt feldaraboljuk, szétosztjuk az előkészített kis tálakban, tányérokban.

A lehűlt lé tetejéről leszedjük a zsírt. Utána picit felmelegítjük, és rászedjük a húsokra. Hideg helyen dermesztjük. Csipetnyi őrölt pirospaprikával, apróra vágott lila hagymával, ízlés szerint citrommal, ecettel tálaljuk. Pár szelet pirítóst adunk mellé.

Palóc kocsonya

kaloria 380 CAL
ido 385 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink