Forrás: Pásztor Tünde

Palóc kocsonya

Palóc kocsonya

Beáztatjuk a füstölt húst langyos vízbe, így kiázik belőle a felesleges só. Kivesszük a vízből, lekapargatjuk a csülök túlságosan füstös részeit. Eresztünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje, és 5-6 órán keresztül főzzük. Nagyon lassú tűzön, épp csak gyöngyözzék a víz. Közben folyamatosan leszedjük a képződő habot. Meghámozzuk a sárgarépát
és a gyökeret, nagyobb darabokra vágva beletesszük a fazékba. A vöröshagymának csak a külső, piszkos héját szedjük le, s egészben hagyjuk, a fokhagymákat félbevágjuk. A hagymákat is belerakjuk a fővő húsfélék mellé, beleszórjuk a szemes borsot, és újabb 5-6 órát főzzük, nagyon kicsi lángon. Az utolsó egy órára beletesszük a
sót is, nem kell túl sok, mert a füstölt csülök úgyis sós volt.

Hideg helyen pihentetjük a kocsonyát. Annyira kihűtjük, hogy a zsírt le tudjuk szedni a tetejéről. Kiszedjük a zöldségeket meg a húst, átszűrjük a levet. Tányérokba rendezzük a zöldségféléket és a feldarabolt csülköt, körmöt, leöntjük a lével. Hideg helyen hagyjuk teljesen kihűlni. Ecettel, citrommal, ecetes hagymával tálaljuk.

Libazúza-kocsonya

Magyaros halkocsonya ecetes burgonyasalátával

kaloria 290 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink