Forrás: Pásztor Tünde

Libazúza-kocsonya

Libazúza-kocsonya

  1. Megtisztítjuk a zúzákat és a csontos aprólékot, lehetőség szerint minden zsiradékot leszedünk. Feltesszük főni az öt liter vízben. Ha felforrt, leszedjük a habját, és kicsire állítjuk alatta a tüzet, hogy lassan, gyöngyözve forrjon. Lehúzzuk a hagyma külső, piszkos héját, de a többit rajta hagyjuk. Meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket, majd mindet belerakjuk a fövő levesbe. Hozzádobjuk a borsot is. Nagyon kevés sót teszünk hozzá, épp csak egy kávéskanálnyit. Fedő nélkül főzzük tovább mindaddig, míg a rajta lévő lé a felére nem csökken. Ennyi idő alatt a zúza is finom puha lesz. Sóval ízesítjük, majd leszűrjük. A levet teljesen kihűtjük.
  2. Ha már hideg, akkor könnyen le tudjuk róla szedni a zsírt. Kis formákban szépen elrendezzük a zúzát meg a zöldségeket (a csontos részekre nem lesz szükség), felöntjük a kissé felmelegített, zsírtalanított lével, végül hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a formákat, így könnyen ki tudjuk azokból borítani.

Minikocsonyák

Palóc kocsonya

kaloria 120 CAL
ido 260 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.