A zöldségek előkészítésével kezdjük: szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk egyszerre a felvágott paprikát, hagymát, répát meg a többit, és közepes lángon roppanósra pároljuk. Csak a legvégén sózzuk meg.
Egy nagy tálba ütjük az egész tojásokat, villával jól felverjük a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és egyesével kis omletteket sütünk a felvert tojásból úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg (így marad meg a hajlékonyságuk, könnyebb lesz felcsavarni). Egy tojásból körülbelül három pici lepénykénk lesz. A lágy részre töltünk egy-egy adag zöldséget, összetekerjük, és egy-egy cukkinicsíkkal megkötjük.