Egy nagyobb tálba karikázzuk a banánt, villával összetörjük (nem baj, ha kicsit darabos marad). Hozzákeverjük a mogyorókrémet, a joghurtot, az olvasztott vajat, az egész tojást, valamint a narancslevet.
Egy másik tálban pedig az összes többi hozzávalót vegyítjük el egymással, majd ezeket a száraz anyagokat fakanállal összedolgozzuk a banános masszával.
Egy hosszúkás sütőformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát úgy, hogy körülbelül a forma háromnegyedéig érjen. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. Beleszúrt kötőtűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, kivesszük.
Pár perc pihentetés után rácsra borítjuk, és ott hagyjuk kihűlni. A csokit összeolvasztjuk a vajjal, rákenjük a sütemény tetejére, végül megszórjuk banánkarikákkal, tört mogyoróval, aszalt vörös áfonyával.