Összekeverjük az 50 g meleg vizet a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan összekeverjük, és hagyjuk felhabosodni.
A lisztet az állványos robotgép táljába szitáljuk. A közepében egy mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a 150 g meleg vizet. Alacsony fokozaton elkezdjük dagasztani. Hozzátesszük az egész tojást, és tíz percig dagasztjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk, amely elválik az edény falától. Hozzászórjuk a sót, pár percig dagasztjuk, aztán a narancshéjat, azt is beledagasztjuk, végül hozzádolgozzuk a vajat is. Kivajazott kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és szobahőmérsékleten 3-4 órán át kelesztjük.
A duplájára kelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. Gondolatban három részre osztjuk, a jobb oldali harmadot ráhajtjuk a középső harmadra, majd a tetejére hajtjuk a bal oldali harmadot is. Letakarjuk, és még tíz percig pihentetjük.
Kinyújtjuk körülbelül egy centi vastag téglalappá, és egy nagy, nyolc centi átmérőjű fánkszaggatóval körlapokat vágunk ki belőle. Sütőpapíros tálcára tesszük, letakarjuk, és ismét 45 percig kelesztjük.
Egy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk (170 fokosra), és párszor átforgatva megsütjük benne a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, majd még melegen megforgatjuk kristálycukorban.
Ha a fánkok kihűltek, fakanál nyelével kilyukasztjuk az oldalukat, és sima csövű habzsákból mogyorókrémet nyomunk beléjük.