Tészta
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a végén belekeverjük a mogyorót, a mandulát, az apró darabokra tördelt babapiskótát, az étkezési keményítőt meg a szegfűborsot. A tésztát kivajazott-kilisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.
Szirup
A sziruphoz a porcukrot és a likőrt 1 dl vízzel fehéredésig keverjük. A tortát kettévágjuk, mindkét lapot meglocsoljuk a sziruppal.
Töltelék
Az alsó lapot beborítjuk a meghámozott, felszeletelt körtével. A zselatint meleg tejben felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett összeforraljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a langyosra hűlt krémbe keverjük. A krém felét a
körteszeletek tetejére simítjuk. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. Vékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.