Mogyorós ribizlitorta
A ribizliből néhány szép fürtöt félreteszek a díszítéshez, a többit leszemezem. Két tojást szétválasztok. A vajat 12 dkg cukorral krémesre kikeverem. Egyenként hozzáadom az egész tojásokat meg a két tojássárgáját, majd belecsorgatom a tejet is. 15 dkg mogyorót megdarálok, összekeverem az átszitált liszttel meg a sütőporral, és a masszába vegyítem. A tésztát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tortaformába simítom. Ráhalmozom a ribizlit, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 percig sütöm. Közben a két tojásfehérjéjét a
maradék cukorral kemény habbá verem, végül belekeverem a citromlevet is. A habot lazán a forró sütemény tetejére halmozom, megszórom 5 dkg szálasra
vágott mogyoróval, és további 10-15 percig sütöm. A tortát ribizlifürtökkel és citromfűlevelekkel díszítem, esetleg porcukorral megszórom.