Forrás: Pásztor Tünde

Mogyorós stefánia kurkumás rizstallérral

Mogyorós stefánia kurkumás rizstallérral

A marhahúst megsózzuk, egy lábasban kevés olajon körbepirítjuk. Mellédobjuk a megtisztított, felkarikázott
hagymát, ráöntjük a fehérbort kevés vízzel együtt, és lefedve 1,5-2 óra alatt omlósra pároljuk. Közben néha
ránézünk – pótoljuk a levét, ha szükséges, úgy, hogy a végén kevés szaft maradjon alatta. Kivesszük a húst,
melegen tartjuk. A pecsenyelébe beletesszük a mogyorót. Egy evőkanálnyi vízzel kevert keményítővel sűrítjük a mártást.
Megfőzzük a rizst: egy evőkanál olajon átforrósítjuk a kurkumával együtt, utána kétszeres vízzel felengedjük,
sózzuk, puhára főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Ha már langyosra hűlt, ráütjük a tojást, belekeverjük a maradék keményítőt, és forró olajban kis tallérokat sütünk belőle.
Tálalásnál alulra tesszük a rizskorongokat, arra mehet rá a vastag karikára vágott hús, s a tetejére a mártás.

kaloria 640 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink