A TORTA TÉSZTÁJÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 15 perc –
PIHENTETÉS: 6 óra – Habosra keverjük a két egész tojást 10 dkg kristálycukorral, hozzávegyítjük a tejet és az olajat. Összekeverjük a lisztet a keményítővel és a sütőporral, majd mindezt eloszlatjuk a tojásos elegyben. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek, 22-24 cm átmérőjű formát, beletöltjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A RAKOMÁNYHOZ:
Összekeverjük a joghurtot egy csipetnyi reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével. Hozzáforgatjuk a mascarponét, és porcukorral édesítjük. A zselatint rövid időre hideg vízbe áztatjuk. Kifacsarjuk, kevés meleg vízben feloldjuk, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a mascarponés krémben. Ha már kezd dermedni, habot verünk a tejszínből, és azt is beleforgatjuk. A kihűlt tésztát tortatálra tesszük. Vékonyan megkenjük a krémmel. Rászórjuk a megmosott, leszárított szőlő kétharmadát. Rákenjük a maradék krémet. Legalább 6 órára behűtjük. Utána rátesszük a tetejére a maradék szőlőt, és durvára vágott mogyoróval megszórjuk az oldalát és a tetejét.