Mogyoróvajas ramen ropogós tofuval

A fagyasztott brokkolit kiolvasztjuk vagy a friss brokkolit rózsáira szedjük és lobogó vízben pár perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük és tálalásig félretesszük.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy nagyobb lábasban felhevítünk 2 evőkanál szezámolajat, és néhány perc alatt megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és egy-két percig együtt pirítjuk.

Ezután a lábasba kanalazzuk a currypasztát, belemorzsoljuk a zöldségleveskockát, megkeverjük, és felöntjük egy liter vízzel. Mikor a víz gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a citromlevet, a kókusztejet, a reszelt gyömbért, a cukrot, a mogyoróvajat, az almaecetet és a szójaszószt. Alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd közepes lángon 10 percig forraljuk.

Eközben a tofut alaposan kinyomkodjuk (csak akkor lehet ropogósra sütni, ha jó szárazra kinyomjuk) és felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék 2 evőkanál szezámolajat, és nagyjából 15 perc alatt ropogósra sütjük benne a tofut félidőben megforgatva a kockákat.

Végül a rizstésztát a híg szószba tesszük és 3-4 perc alatt fedő alatt megfőzzük. A brokkolit egy serpenyőben pici olajon átforrósítjuk, sózzuk. Tányérokba szedjük, rakunk rá brokkolit, sült tofut, megszórjuk apróra vágott újhagymával és korianderrel.

Datolyás édesburgonya-saláta rizzsel, gránátalmáva

kaloria 360 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.