Félbevágjuk a sajtgolyókat. A tésztát kitekerjük vagy kinyújtjuk, és egyforma kis négyzetekre vágjuk. Mindegyikbe belecsomagolunk egy-egy sajtgolyót.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, és fenyőfaalakban szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a kis gombócokat. Végül lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt parmezánnal. 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst. Egy tálba öntjük a paradicsomkonzervet, a pürét, az olívaolajat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a cukrot és a durvára vágott bazsalikomleveleket, majd merülőmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Külön tálkában kínáljuk a langyos sajtos tészta mellé.