Forrás: Pásztor Tünde

Muskotályos szilvaleves

Redukciót készítünk a fűszerekből és a narancsból: 1-2 dl vízbe dobjuk a fahéjat, a szegfűborsot, a héjastul felkarikázott narancsot. Felfőzzük, forraljuk pár percig, majd átszűrjük. Az ízesítőket kidobjuk, a levét megőrizzük. Beletesszük egy kisebb fazékba. Hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott szilvát (egy maréknyit félreteszünk a tálaláshoz), felengedjük bő liternyi vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. Közben ízlés szerint mézzel (vagy cukorral) és csipetnyi sóval ízesítjük.
Csomómentesre keverjük a két deci tejszínt a két evőkanálnyi keményítővel, beledolgozzuk a bort (vagy szörpöt) is, végül besűrítjük vele a felfőtt levest. Megkóstoljuk, ha szükséges, adunk hozzá egy kis mézet vagy cukrot. Tálalásnál a tetejére szórjuk a félretett szilvakockákat.

kaloria 160 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink