Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Mustáros csirkecomb grillkörtével

Ne ijedjen meg senki a cím hallatán: egyszerű, gyors étel ez! Az ízek harmonizálnak: a grillezett körte az édesebb ízt képviseli, melyhez jól illik a márványsajt markáns zamata és sóssága, a combok mustározottsága viszont savanyúságot, sült, kicsit füstös ízt kölcsönöz az ételnek.

  1. Nos, a boltban kisebb csirkecombokat vettem, ezek könnyebben sülnek át. A mozsárban összezúztam előbb egy teáskanálnyi koriandermagot és egy evőkanál mustármagot, majd ehhez szórtam még egy evőkanál sót és 3 gerezd fokhagymát, rádobtam a két evőkanálnyi mustárt, utána péppé zúztam az egészet. Egy tálban összekevertem nagyjából másfél deci étolajjal. Ebbe a pácalapba apróra vágott mentát, zsályát, snidlinget, petrezselymet szórtam (félmaréknyit félretettem). A páckrémmel jól bedörzsöltem a combokat, és egy órát érleltem. Ez alatt apróra tépkedtem a salátát, vékonyan felszeltem a retkeket. A márványsajtot harmadoltam: nagyobb részét a salátába morzsoltam, kisebb részét szétnyomtam egy tálkában egy gerezd fokhagymával, egy kis petrezselyem zöldjével, némi sóval, őrölt borssal, tejföllel. Vagyis egy sajtmártást készítettem a sült húshoz. A salátaöntetet is előre legyártottam, de csak tálaláskor öntöttem a salátára, máskülönben percek alatt összeesett volna, ahogy a piros és lila bogyós gyümölcsök is csak akkor kerültek bele. (Ha friss nincs, használható a fagyasztott gyümölcs is, persze kiengedve.) Az öntet egyszerű: egy citrom levét fél deci olívával gyorsan elkevertem, kicsi só és bors ment még bele.
  2. Aztán felgyorsultak a dolgok: a tárcsába némi olajat öntöttem, és nagyjából félóra alatt pirosra sütöttem a combokat, mikor kész volt, a maradék pácban átforgattam a húsokat. Mellette grilleztem a negyedekbe vágott körtéket, melyeket előbb beleforgattam a félretett aprított zöldfűszerbe, majd grillen átpirítottam egy kicsit. A gyümölcsös salátával, sajtöntettel, grillezett körtével kínáltam a sült combokat. Fehér, száraz bor éppúgy illik hozzá, mint a gyümölcsös zamatú nedű.

GALÉRIA:

 

Paradicsomos csirkecomb tésztával

Hecsedlis csirkecombok csirkemájjal

 

kaloria 540 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Ajánlataink