Mustáros lencseleves füstölt kolbásszal

Mustáros lencseleves füstölt kolbásszal

Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a meghámozott, kockára vágott leveszöldségeket. Kicsit pirítjuk együtt. Meghintjük két evőkanál liszttel, átforgatjuk, rászórjuk a paprikát, elkeverjük, és azonnal felengedjük másfél liter vízzel. Beleszórjuk az átválogatott, megmosott lencsét, beletesszük a mustárt és a babérlevelet, és elkezdjük főzni. Ha már majdnem puha a lencse, akkor hozzáadjuk a fél- vagy negyedkarikára vágott füstölt kolbászt is, és együtt készre főzzük, gyakori kevergetés mellett. A végén ismét kóstoljuk, és a szükséges mértékben sózzuk.

kaloria 240 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.