Mustáros lencsesaláta pirított kacsamellel
Megfőzzük a lencsét a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel és némi sóval. Amint megpuhult, azonnal leszűrjük és lehűtjük. A lila hagymát és a paprikát 3 × 3
mm-es kockára daraboljuk, majd a lencséhez adjuk. A mustárt keverőtálba tesszük, az ecettel, a mézzel és az olívaolajjal egyneművé keverjük, sózzuk-borsozzuk, végül
a zöldségekkel lazán átkeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A kacsamell bőrét hosszanti irányban beirdaljuk, mind a két felén megsózzuk. Bőrével lefelé serpenyőben a zsiradékot kisütjük, majd átfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk. Előmelegített sütőben 16 percig sütjük, ezt követően a serpenyőből kivesszük. Pihentetjük 5 percig, majd szeleteljük. A salátával és kenyérlángossal kínáljuk.