Nagy gombóc

Leves

A marhahúst egy fazékban feltesszük főni, ha felforrt, leszedjük a habját (erre azért van szükség, hogy tisztább levet kapjunk). Sóval, szemes borssal ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és a levest legalább 3 órán át lassú tűzön, gyöngyözve főzzük.

Gombóc

A meghámozott burgonyát a reszelő kis lyukú oldalán
lereszeljük, és jó erősen kinyomkodjuk a levét. A zsömléket kis kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Összekeverjük a reszelt krumplival, a liszttel, a tojással és 2 kávéskanál sóval. Jó alaposan összegyúrjuk, majd öklömnyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat bő, sós forrásban lévő vízbe tesszük, és körülbelül 1 óra alatt kifőzzük. A húslevest a darabokra vágott gombócokkal tálaljuk. Második fogásként szintén felszelelt gombócot, főtt húst és dinsztelt káposztát eszünk.

kaloria 680 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink