ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 1,5 óra
– FŐZÉS: 1 óra – Langyos, pici cukorral édesített vízben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, egy-két evőkanál zsírral, sóval és annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, majd letakarva hagyjuk megkelni. Közben előkészítünk egy jó nagy edényt (a gombócokat nem szabad egymásra tenni). Az aljára terítjük a káposztát (körülbelül 5 centis rétegben). Annyi lé legyen rajta, amennyi épp ellepi. A megkelt tésztát átgyúrjuk, négyfelé osztjuk, gombóccá formázzuk, és ismét pihentetjük egy kicsit. Meglangyosítjuk a káposztát, de ügyelünk, hogy ne legyen túl forró, mert akkor azonnal összekapja a gombócokat, és az nem lenne jó. Óvatosan ráhelyezzük a megkelt gombócokat. Rátesszük a fedőt, és egy órán át kis lángon főzzük. A fedőt nem szabad leemelni, mert akkor összeesne a tészta. Ha kész, azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre