Nagyi almás kalácsa

Töltelék

A töltelékhez a meghámozott és szeletekre vágott almát cukorral és fahéjjal ízesítve egy kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk.

Tészta

Fél deci langyos tejben elkeverünk egy kiskanálnyi porcukrot, 5 dkg lisztet meg az élesztőt, és kelni hagyjuk. A többi lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, egy csipet sót, az olvasztott, langyos vajat meg és a reszelt citromhéjat. A tejben elhabarjuk
a tojássárgáját, és a megkelt élesztővel együtt a liszthez
öntjük. A tésztát jól kidolgozzuk, a tetejét meghintjük liszttel, és meleg helyen megkelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük almatöltelékkel, felcsavarjuk, és kivajazott tepsire tesszük. 15 percig még kelesztjük, megkenjük tojássárgájával, a tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedezzen meg. A 160-170 fokra előmelegített
sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. A kihűlt kalácsot felszeleteljük, és meghintjük porcukorral.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink