Forrás: Vendégváró

Nagyi káposztás bablevese

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc
ÁZTATÁS: 6 óra
FŐZÉS: 1 óra

A babot megmossuk és előző nap beáztatjuk. A sonkát, ha sós, ugyancsak beáztatjuk.

Másnap a sonkát és a babot feltesszük főni a babérlevéllel, pár borókabogyóval, a vöröshagymával, sózni valószínűleg nem szükséges. Ha a sonka megfőtt, kivesszük, s miután kihűlt, kockára vágjuk. A levesbe tesszük a kissé megvágott savanyú káposztát, ügyelve arra, hogy ne váljék túl savanyúvá.

Készítünk egy fokhagymás pirospaprikás rántást, ezzel besűrítjük a levest, és jól kiforraljuk. A sonkakockákat a tányér aljára szórjuk, és a meleg levest rámerjük. Aki szereti, tejfölt is tehet bele.

Szalonnás túrógaluska

kaloria 280 CAL
ido 445 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink