Hideg vízbe beáztatjuk a babot legalább egy éjszakára. Másnap leszűrjük.
Felkarikázzuk a kolbászt, és egy fazékban, a zsíron kipirítjuk. Kiszedjük az edényből, félretesszük.
A fazékba tesszük a leszűrt babot, a meghámozott, félbevágott vöröshagymákat, a megtisztított és szintén elfelezett fokhagymagerezdeket. Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni. Közben a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, ezeket is vékonyan felkarikázzuk, beletesszük a levesbe. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt babérral, és elkezdjük főzni, közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Ha már minden puhára főtt (a főzési idő nagyban függ a bab korától), akkor az egy evőkanál lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, beleöntjük a csendesen fővő levesbe, és jó sűrűre főzzük. Végül visszatesszük a kipirított kolbászt, és azzal is jól összeforraljuk.