Habosra keverjük az öt tojássárgáját a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A nyolc tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan kis adagokban hozzákeverjük a cukros-kakaós masszához. Végül belekeverjük a mazsolát meg a darált diót is.
Ezután közepes nagyságú tortaformába öntjük a masszát. 170-180 fokra előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát.
Amikor a tészta megsült, egy percig hagyjuk a nyitott ajtajú sütőben, így nem esik össze. Ezután a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezve teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojássárgájákat jó habosra kikeverjük a vajjal, a por- és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót és a rumot (vagy rumaromát).
A kihűlt tortát kétfelé vágjuk, és a krémnek a felét rákenjük az alsó lapra. Ezután ráhelyezzük a másik tésztalapot, egy kicsit a tenyerünkkel rányomjuk, majd bevonjuk a maradék krémmel. Legalább egy napot hagyjuk állni, mert minél tovább áll, annál finomabb lesz, és annál szebben tudjuk szeletelni.