Nagyon csokoládés torta

Nagyon csokoládés torta

A kekszet ledaráljuk vagy lereszeljük, és egy csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. A tojások fehérjét a porcukorral
kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és a darált kekszet. A tésztát 22 cmes
kivajazott tortaformába töltjük, és a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és belekeverjük a likőrt. A fehér csokit lereszeljük, és hozzáadjuk a kettévágott vaníliarúdból kikapart magokat.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A keveréket elfelezzük, azután az egyik részt az étcsokoládés, a másikat a fehér csokoládés krémmel keverjük össze. A kétféle krémet a kihűlt kekszalapra kanalazzuk, és villával kicsit össze is keverjük, hogy szép, márványos legyen a tortánk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni, tálalás előtt a tetejét
csokoládéforgáccsal díszítjük.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.