Nagyon finom padlizsánkrém
A padlizsánokat megmossuk, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát is nagyon apróra vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadunk szárított bazsalikomot és oregánót, a cukor is mehet bele. Pár perc elteltével hozzáadjuk a padlizsánt és a meghámozott, nagyon apróra kockázott paradicsomot. Megsózzuk, kisebb tűzön 10 perc alatt puhára pároljuk víz nélkül. Ha puha, a lángot
felcsavarjuk, beletesszük a mustárt, a worcester szószt, a maradék bazsalikomot, oregánót, borsot, csilit, 4 gerezd fokhagymát, és összepirítjuk az egészet. Mikor kezd odakaparni az alja, akkor kész. Tálba öntjük, villával megtörölgetjük, nem turmixoljuk. Amikor kihűlt, a majonézt is hozzákeverjük, ha szükséges, korrigáljuk az ízét, pl. reszelünk bele kevés fokhagymát. Lefedjük és pár órát állni hagyjuk a hidegen. Rengeteg zöldséggel és pirítóssal vagy pitával fogyasztjuk.