Nagypapa kedvence
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd befűszerezzük: borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával dörzsöljük be. Fűszerpaprikás olajban 3 napig pácoljuk a hűtőben. Ezután oldalanként 5-5 percig sütjük forró serpenyőben vagy roston. A szalonnából négy szeletet vágunk, bevagdossuk, és kevés olajban kakastaréjt sütünk
Burgonyalángos
A burgonyalángoshoz előbb megfőzzük a burgonyát,
majd összetörjük, és sóval, köménnyel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, összedolgozzuk, majd összegyúrjuk a liszttel. A tésztából kiveszünk egy-egy darabkát, tányérnyi nagyságú lángost formázunk belőle, és bő olajban megsütjük.
Tálaláskor a tányérra fektetett lángosokra helyezzük a tarjaszeleteket, megkenjük darált fokhagymával, majd megkoronázzuk a sült szalonnával.