Tészta
Nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a három evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet, a kakaót és a diót. Kizsírozott-lisztezett kis kerek formába öntjük, 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Habok
Kevés vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat. Habot verünk a tejszínből. Összekeverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Kétfelé osztjuk. Három zselatinlapot kicsavarunk, kevés forró vízben feloldjuk, alaposan elkeverjük a krém egyik felében. Utána beledolgozzuk a kakaóport meg az olvasztott étcsokit, nem baj, ha kicsit márványos marad. A kihűlt piskóta köré tortagyűrűt teszünk, rásimítjuk a csokis habot, betesszük a hűtőszekrénybe dermedni. Ha megkötött, összeállítjuk a narancsos krémet is. Kicsavarjuk a narancsok és a citrom levét, belereszeljük az egyik narancs héját is. A félretett mascarponés krémbe keverjük a citruslevet, hozzáadunk egy kevés felaprított kandírozott narancshéjat is. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá némi porcukrot, jól elkeverjük. Végül a kifacsart, meleg vízben feloldott
zselatint is belekeverjük. A csokihab tetejére simítjuk. Ismét hűtőszekrénybe rakjuk, legalább 4 órára. Tálalás előtt némi tejszínhabbal, csokoládéforgácsokkal és narancscikkekkel díszítjük.