Kivajazunk és kilisztezünk egy nagy (24-25 cm átmérőjű) kerek, kapcsos tortaformát. Berakjuk a hűtőszekrénybe, amíg összeállítjuk a tésztát.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a három tojássárgájával. A narancs és a citrom héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, mindezt hozzádolgozzuk a cukros vajhoz (egy kevés narancshéjat és két evőkanál narancslevet félreteszünk a díszítéshez). Összekeverjük a lisztet a darával, a sütőporral és a sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, végül mindezt hozzáforgatjuk az alaphoz. Belekeverjük a szeletelt mandulát is. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kis vízzel lazíthatjuk.
Beletöltjük az előkészített tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz összekeverjük a narancslevet a porcukorral, ráöntjük a torta tetejére, végül narancshéjjal díszítjük.