Darástészta-muffin áfonyamártással

Egy nagy serpenyőbe tesszük a három evőkanál zsiradékot. Rászórjuk a 15 dkg búzadarát, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ha kész, felöntjük a vízzel, jól összekeverjük, összeforraljuk. Végül ízesítjük a pici sóval, egy evőkanál cukorral, fél csomag vaníliás cukorral és a két csipet őrölt fahéjjal.

Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, rászedjük a grízes alapra, alaposan összeforgatjuk.

Felverjük a négy egész tojást két evőkanál kristálycukorral, hozzákeverjük a kész grízes tésztához. Egy muffinforma mélyedéseit olajjal kikenjük. Elosztjuk benne a tésztát. 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt összesütjük.

Egy kis lábasba szórjuk a fagyasztott áfonyát, pici vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a lekvárt, az aszalt vörös áfonyát, és összefőzzük. Ízlés szerint édesítjük cukorral és vaníliás cukorral.

Csokis-diós csiga

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.