Narancsos csokoládétorta

A tésztához összetörjük az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzávegyítjük az olvasztott csokoládét és a vaníliaőrleményt is. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, és több adagban, a tejjel együtt hozzádolgozzuk a csokoládés alaphoz.

Három 20 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk, szétosztjuk köztük a tésztát. 175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kis pihentetés után rácsra borítjuk, és kihűtjük.

A csokoládékrémhez gőz felett megolvasztjuk az összetört csokoládét. A tejszínt forrásig melegítjük, ráöntjük az olvadt csokoládéra, és addig keverjük, amíg szép sima krémet nem kapunk. Lapos tálba átöntjük, és időnként megkeverve hagyjuk hűlni. Nagyon nem szabad lehűteni, mert akkor már nem lesz kenhető állagú.

Az alsó lapra rákenjük a krém kisebbik felét. Rátesszük a középső piskótalapot. Azt megkenjük vastagon narancslekvárral. Erre jön a felső lap. Végül a maradék krémet rákenjük a torta tetejére és az oldalára. Kandírozott narancskarikákkal, rozmaringágacskákkal díszítjük.

Nagymama csokoládétortája

 

kaloria - CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink