Forrás: Csonka Ilona

Narancsos karácsonyi fatörzs

  1. A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Habbá verjük a fehérjéket, majd a lisztekkel váltakozva hozzáforgatjuk a cukros tojáshoz. Egy nagy, papírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és még forrón többször feltekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel és a porcukorral. Gőz felett kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Szintén gőz felett felolvasztjuk a feldarabolt csokit. Összedolgozzuk a tojáskrémmel, ízesítjük a narancslikőrrel, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, valamint a frissen facsart lével. Habbá verjük a tejszínt az instant zselatinnal, utána óvatosan, több részletben összedolgozzuk a mascarponéval, végül beleforgatjuk a csokis krémet is. A kétharmadával megkenjük a kicsavart piskótát, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk. Marcipáncsillagokkal, színes cukorral díszítjük.

Tortásított gesztenyepüré. Fantasztikusan megy hozzá a pikáns málnalekvár. Ha a tésztában lévő egy evőkanálnyi lisztet gluténmentes lisztkeverékre, kukoricakeményítőre vagy rizslisztre cseréljük, máris gluténmentes tortával kedveskedhetünk a diétára szoruló családtagjainknak, vendégeinknek.

Luca almása

Mákbolond

Juci néni almás mákos rétese

kaloria 260 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.